Združimo se! v februarju

Usposabljanja Združimo se! se končno začenjajo na različnih koncih Slovenije, medtem ko čakate, kdaj se bodo začela v vašem kraju, v branje priporočamo “Pregled stanja prekarnosti mladih v Sloveniji“, ki sta ga pripravila Zala in Gregor iz Sindikata Mladi plus (dostopen tukaj). Poleg pregleda stanja na področju prekarizacije mladih v Sloveniji je posebni poudarek na socialnih in delavskih pravicah posameznikov_ic v različnih oblikah dela in podrobnejši opis tega, kaj pomeni biti samozaposlen_a in kaj pomeni biti član_ica zadruge. Bralec_ka si tako lahko ustvari jasno sliko o tem, da zadružna oblika nudi mladim večjo socialno varnost in z razpršitvijo tveganja na druge člane_ice spodbuja vrednote kot sta solidarnost in demoracija na delovnem mestu.
V februarju in začetku marca bomo na dveh gimnazijah izvedli kratka informativna modula za srednješolce_ke.
Delavske pravice bomo spoznavali skozi koncept kritične pismenosti ter se seznanili s temeljnimi informacijami o zadružništvu in ključnimi razlikami med kapitalskimi družbami in zadružnimi podjetji.
– 6. 2. in 14. 2. s 3. in 4. letniki Gimnazije Ravne na Koroškem
– 16. 2. in 2. 3. s 3. in 4. letniki Gimnazije Ptuj
V Mariboru bo prvo, informativno in spoznavno srečanje predvidoma konec februarja ali v začetku marca. Če ste prejeli tole sporočilo, bote zagotovo tudi tistega s točnim dnevom in uro.
V Gornji Radgoni pa smo termin prvega srečanja že dorekli. Dobimo se v petek, 10. 3., ob 17.00 v prostorih MC Gornja Radgona, Trg Svobode 15. Na družabnem dogodku, v sproščenem vzdušju bomo predstavili program, se spoznali, formirali skupino in se dogovorili o dinamiki prihajajočih srečanj.

Leave A Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Facebook
Instagram