Združimo se! ponovno v Mariboru

 

Po uspešno izvedenem spomladanskem ciklu teoretičnih in praktičnih usposabljanj na temo delavskih pravic, participatorne ekonomije in zadružništva, zadevo jeseni ponavljamo. Prvič se dobimo in spoznamo program v četrtek, 2. 11., ob 17:00 v MISC INFOPEKA, Kulturni center Pekarna, Ob železnici 16.

V kolikor si nezaposlen_a, star_a do 29 let in te zanima razvoj svojega zadružnega podjetja, lansiranje inovativnega produkta in se želiš vključiti v brezplačen program, nam to do ponedeljka, 30. 10. 2017, sporoči na infopeka@infopeka.org.

Toplo pa priporočamo udeležbo vsem, ki imate z vsaj še dvema idejo, ki jo želite realizirati. Skozi delavnice boste namreč postavile_i dobre temelje, na katerih boste lahko gradile_i svojo poslovno idejo, jo izklesale_i in postavile_i. 

Skozi cikel usposabljanj se bomo seznanili_e z zaposlovanjem v zadrugah in načeli, katerim je za zadružno delovanje potrebno slediti. Dober del pripravljenih vsebin je namenjen tudi simulaciji razvoja zadruge in inovativnega produkta. Zadruge niso le kmetijske, ampak se trenutno interes za zadružni model zvišuje posebaj med ustvarjalnimi umetnostmi, strokovno visoko kvalificiranimi poklici, kot so oblikovalke_ci, prevajalke_ci in arhitektke_i ter v oskrbi z ekološko hrano v turizmu.
Zadruga je namreč podjetje, ki omogoča trajnostne in kakovostne zaposlitve za mlade zlasti v regijah, kjer se soočajo s slabimi obeti za zaposlitev.
Na prvih srečanjih se bomo posvetili delavskim pravicam, delovnem pravu in participatorni ekonomiji, saj nam bo to v nadalje koristilo začeti misliti zadružno.
Vsi za druge, zadruge za vse!

Udeleženke_ci vsebine ocenjujejo kot
“Zanimive, poučne in življensko uporabne.”
“To bi moralo biti del osnovne izobrazbe.”
“Služijo kot odlična popotnica za premislek o oblikah zaposlitev, informacije pa so nujne prav za vsako_ega.”
“Super je, da smo se preko vsebin seznanilii s pravicami iz dela, kako se zanje boriti in da je bilo teoretično pridobljeno znanje podkrepljeno s prakso.”
“Metode so bile zelo učinkovite in uporabne, dale so mi nov pogled na razmerje delodajalec-zaposlen, te vsebine bi moral poznat vsak.”
“Pridobili smo teoretično podlago za ustanovitev zadruge in se poglobili v ideje za razvoj lastnih zadrug.”
“O delovanju zadrug smo izvedeli skoraj vse.”
“Super je bilo, da smo lahko spremljali delovni proces štirih zadrug.”
“Vsebine in igre so bile zabavne, dobro so nas pripravile na praktično delo, nas zbližale in vzpodbudile v dobro skupinsko delo.”
“Bilo je zanimivo in interaktivno, spodbujena je bila samoiniciativnost in kritično razmišljanje o temah.”
“Delavnice priporočam vsem, ki jih zanimajo delavske pravice in organizacija v zadrugah.”

Leave A Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Facebook
Instagram