Združimo se! v Murski Soboti

Pa je končno napočil čas, da se začnemo združevati tudi v Murski Soboti!

Prvo srečanje programa Združimo se! bo v torek, 12. 9. 2017, ob 16:00 v prostorih MIKKa, Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota.

V kolikor si nezaposlen_a, star_a do 29 let in te zanima razvoj svojega zadružnega podjetja in lansiranje inovativnega produkta in se želiš vključiti v brezplačen program, nam to do srede, 11. 9. 2017, to sporoči na infopeka@infopeka.org.

Skozi cikel teoretičnih in praktičnih usposabljanj se bomo seznanili_e z zaposlovanjem v zadrugah in načeli, katerim je za zadružno delovanje potrebno slediti. Dober del pripravljenih vsebin je namenjen tudi simulaciji razvoja zadruge in inovativnega produkta. Zadruge niso le kmetijske, ampak se trenutno interes za zadružni model zvišuje posebaj med ustvarjalnimi umetnostmi, strokovno visoko kvalificiranimi poklici, kot so oblikovalci_ke, prevajalci_ke in arhitekti_tke ter v oskrbi z ekološko hrano v turizmu.
Zadruga je namreč podjetje, ki omogoča trajnostne in kakovostne zaposlitve za mlade zlasti v regijah, kjer se soočajo s slabimi obeti za zaposlitev.
Na prvih srečanjih se bomo posvetili delavskim pravicam, delovnem pravu in participatorni ekonomiji, saj nam bo to v nadalje koristilo začeti misliti zadružno.

Vsi za druge, zadruge za vse!

Leave A Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Facebook
Instagram